Benim C# Object Kullanımı Başlarken Çalışmak

Wiki Article



ekle'yi seçerek yeni bir dosyaya yeni bir derslik ekleyebilirsiniz. Visual Studio Code'da Dosya'yı

C# programlama dilinde Object klası, geniş bir yararlanma meydanına sahiptir ve nesne yönelimli programlamanın yapı taşı taşıdır. İşte C# Object yararlanmaının bazı örnek alanları:

Protected: Muayene, salt türetilen sınıflar yahut aynı derlemedeki sınıflar aracılığıyla erişilebilir hale gelir. Bu durumda, kontrolün erişimi dardır ve yalnız belli başlı sınıflar tarafından erişilebilir.

İşte bu yüzden MyClass sınıfına müstakbel her dilek neticesinde lock keywordü ile mesleklemlerimizi nazar boncuğu Thread’a indirgemeli ve çallıkışma mantığımızı garanti altına almalıyız.

Private erişim belirleyici ile oluşturulan metod ya da property ler oluşturulduğu class dışında başka bir class ta kullanılamazlar.

Bir kayıt teserün iki değmeslekkeni aynı türe sahipse eşittir ve her düzlük dâhilin her iki kayıttaki değerat eşitse. Sınıflar başvuru eşitliğini kullanır: Bir klas tmahsulün iki bileğaksiyonkeni, aynı nesneye mebdevuruda bulunurlarsa eşittir.

C# programlama dilinde, Object derslikı, esas nesne türlerinin atasıdır. Object klası, C# dilinde kullanılan bütün başka sınıfların madun derslikıdır ve bu nedenle dilin en ana yapı taşlarından birini oluşturur.

Şimdi kabil bir örnek daha yapalım, lakin yalnızca bir satır şifre henüz ekleyelim ve neler değfiiliyor bakalım.

Sadece okunabilen bir property’dir. Rastgele bir bilgi kaş edilmez. Genel anlamda bu property’lere constructor metodlarında ölçü ataması örgülır.

Interface kısmıan geldiğimizde, buradaki 3 metot MyShapeWorks Interface ortamında tanılamamlanan ve MyShape derslikında geçerli arayüzden hasılat.

ile almış olduğunız done string tipte elde edilmektedir ve 2. satırda objeye atarken özen ederseniz eğer o string veriyi dolaysız olarak boxing yapmaktasın.

Kullanıcıların yakın gün ve sayaç C# Object Kullanımı bileğerlerini girmelerini kurmak bağırsakin sakatlık kontrolleri ve gelişememiş bildirimler önemlidir. dateTimePicker ile bu kontrolleri nite gerçekleştireceğinizi öğreneceksiniz.

İsteğe bentlı minimumBalance bir parametre kucakermiş ikinci bir oluşturucu ekleyerek kellelayalım. Bu yeni oluşturucu, var olan oluşturucu aracılığıyla yapılan bütün eylemleri gerçekleştirir.

Oysa biz bu metodları derslikımıza yazmamıştık.Bu metodlar Object klasından sözıtım aracılığıyla gelirler.Her nesneden ulaşılabilen bu metodlar haddizatında object sınıfının metodlarıdır.

Report this wiki page